Ryszard Schnepf nowym kierownikiem polskiej placówki dyplomatycznej w Rzymie

Confindustria Polonia pragnie złożyć najserdeczniejsze życzenia Ryszardowi Schnepfowi, nowemu kierownikowi polskiej placówki dyplomatycznej w Rzymie. Jego nominacja oznacza ważny moment dla stosunków między Polską a Włochami, dwoma narodami, które łączy długa wspólna historia oraz wzajemne zaangażowanie na rzecz pokoju i współpracy międzynarodowej.

Nowy kierownik misji, ze swoim rozległym doświadczeniem dyplomatycznym i dogłębną znajomością globalnej dynamiki, jest postrzegany jako kluczowa postać w umacnianiu więzi między oboma krajami. Confindustria Polonia wyraża pełne przekonanie, że Schnepf będzie w stanie poprowadzić nowy etap współpracy, ułatwiając dalszy rozwój gospodarczy i polityczny między Polską a Włochami.

Znaczącym gestem, który już zaznaczył początek jego kadencji, było oddanie hołdu polskim żołnierzom poległym w bitwie pod Montecassino, symbolu poświęcenia i braterstwa między dwoma narodami. Akt ten podkreśla znaczenie wspólnych korzeni historycznych i woli uhonorowania przeszłości w celu budowania lepszej przyszłości.

Confindustria Polonia życzy Ryszardowi Schnepfowi udanej kariery dyplomatycznej, mając nadzieję, że jego praca przyniesie nowe możliwości dla obu narodów, pomagając budować bardziej solidną i dostatnią przyszłość.

Confindustria Polonia pragnie również wyrazić swoje szczere podziękowania dla byłej Ambasador RP w Rzymie, Anny Marii Anders, której zaangażowanie znacząco przyczyniło się do konsolidacji stosunków między oboma narodami. Jej poświęcenie i profesjonalizm położyły solidne fundamenty, na których może teraz kontynuować pracę nowy ambasador.

Link do stanowiska Ambasady Rzeczypospolitej Polskiej w Rzymie: